Letrat tarot janë në të vërtetë të lidhura me letrat e lojës!

NGA Admin

POSTO MË: 2021-01-11


Si një metodë perëndimore e hamendjes, letrat tarot janë plot mister, ndërsa letrat e pokerit janë një metodë argëtimi që do të luajë çdo familje.Duket se ka një marrëdhënie mes dy letrave që nuk mund të luhen së bashku!

♤Kushtet e përgjithshme të tarotit dhe letrave të lojës:

Shpata => lopata;

Graali i Shenjtë => Zemra;

Pentagram (monedhë ylli) => katror;

Pema e Jetës (Skeptri) => Kumbulla;

Kamarier + Kalorës => Xhek

Budallai => Kartë Joker (Ghost Card)

Letrat tarot janë paraardhësit e letrave moderne të lojës.Kupat, shufrat, yjet dhe shpatat në letrat Tarot evoluan në zemra simbolike, kumbulla të zeza, diamante dhe lopata.78 letrat e letrave tarot kanë evoluar gjithashtu në 52 letrat e letrave moderne të lojës.Nga 26 letrat që janë zhdukur, mbetet vetëm një, që është një fantazmë ose një budalla, por zakonisht nuk përdoret në lojë.Kjo kartë, sepse kartat fantazmë nuk janë shumë të njohura.

Pse janë hequr këto njëzet e gjashtë letra - një e treta e të gjitha letrave?Kjo pyetje është shumë e rëndësishme, sepse 22 nga 26 letrat ishin letrat më të rëndësishme, "ace" ose "instrument i madh sekret".Tani lojtarët duhet të specifikojnë një grup tjetër letrash si Atu, sepse atu i vërtetë është anuluar, kush e anuloi atë?

Prandaj, atu i tarotit ka vërtet një marrëdhënie të veçantë me paradën e shenjtë që shpreh atributet e perëndive.Parada përfshinte idhuj, maska, maskim, këndim dhe vallëzim, dhe gjeste të fiksuara, të cilat më vonë evoluan në një performancë kllouni karnaval.Kllouni është i ngjashëm me 'budallenj' që drejtojnë ekipin e asit tarot.Lëndët e kryera nga kllouni rrjedhin nga fjala italiane 'antico' dhe fjala latine 'antiquus', që do të thotë 'i lashtë dhe i shenjtë'.

Që nga kohërat e lashta, kartat tarot janë përdorur për hamendje dhe gjithashtu mund të vërtetojnë shenjtërinë e tyre.Parashikimi vjen nga fjala 'hyjnore', sepse besohet se vetëm gjërat e shenjta kanë fuqinë e paranjohjes.Të krishterët e shkolluar shpesh përdorin "Biblën" për hamendje.Praktika e tyre është të hapin "Biblën" sipas dëshirës, ​​të prekin fjalë të caktuara dhe të nxjerrin profeci prej saj.Shën Agustini rekomandoi këtë metodë për të zgjidhur konfuzionin.